23948sdkhjf

DAT i en brydningstid

Danish Air Transport (DAT) står over for store organisatoriske og ledelsesmæssige forandringer.

Danish Air Transport (DAT) står over for store organisatoriske og ledelsesmæssige forandringer.



Overenskomst-kovending

Direktør og stifter af selskabet, Jesper Rungholm, holdt sig ikke tilbage i sit pilotsæde fra at holde brandtaler for de gæster ved årets folkemøde på Bornholm, der søndag den 15. juni valgte at flyve til København med DAT.

Budskabet i højtalerne var, at hverken selskabet eller de ansatte ønskede at tegne overenskomst.

Derfor overraskede det, da læserne af check-in.dk i går kunne læse, at Jesper Rungholm har holdt møde med LO’s næstformand Lizette Risgaard med det formål at drøfte at tegne overenskomst for de ansatte i DAT.

- Det er træls, at man skal presses til noget, som hverken vi eller de ansatte vil have. Men man skal vælge sine kampe med omhu. Hvis ikke vi har en overenskomst, så vil det formentlig skabe en masse bøvl, som vi ikke vil udsættes for, forklarede Jesper Rungholm i går til check-in.dk.

Direktør fratræder

Udover de spæde overenskomstskridt bød gårsdagen også på endnu en stor nyhed fra det danske flyselskab.

I en intern mail til de ansatte i DAT kom det nemlig frem, at direktør og medejer af selskabet Lars W. Høeg, der har siddet i direktørstolen siden 2003, fratrådte stillingen med øjeblikkelig virkning.

Jesper Rungolm udtalte i går til check-in.dk:

- Vi er gået fra hinanden i god ro og orden. Det har været 11 gode år, og vi har været rigtig glade for Lars’ indsats, siger direktøren, der ikke vil uddybe det nærmere.

/anga

Foto: Jesper Rungholm.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063