23948sdkhjf

ITD: Glæde over bredt transportforlig

Hos ITD er der glæde over en vejtransportpakke, der både har bredde og strategisk dybde.

Hos ITD er der glæde over en vejtransportpakke, der både har bredde og strategisk dybde.



En bred forligskreds i Folketinget har vedtaget en transportpakke med et meget bredt vingefang. Pakken indeholder en række nye initiativer omkring infrastruktur.

Den længe ventede forhøjelse af den maksimalt tilladte totalvægt for syv-akslede vogntog til 56 ton indgår ligeledes i pakken. Denne ændring træder i kraft fra 1. august.

Nye muligheder

Aftalen betyder også, at der bliver adgang til at køre med modulvogntog på hele statsvejnettet. Derudover er der afsat penge til at realisere en lang række vej- og infrastrukturprojekter over hele landet. Blandt de mest markante er beslutningen om en ekstra motorvejsforbindelse over Limfjorden vest for Ålborg.

- Pakken indeholder en lang række fornuftige og nødvendige investeringer i vejnettet. Mobilitet og vækst hører sammen, og det er godt at se, at Folketingets partier tænker fremad på infrastrukturområdet, siger ITD’s erhvervspolitiske chef Poul Bruun.

Han hæfter sig ved, at der også er fundet midler til strategiske analyser af behovet for en ekstra motorvejsforbindelse i det midtjyske.

- Vi skal ikke kun reparere hullerne i det eksisterende vejnet, men også tænke i videreudvikling og ekstra kapacitet på de vitale dele af vejnettet. Korridoren ned gennem Jylland og Nordtyskland er livsvigtig for Danmarks import og eksport, og det er rigtigt positivt at se, at der er fokus på dobbeltsikringen af denne vigtige transportkorridor, siger Poul Bruun.

Højresvingsulykker

Aftalen sikrer desuden, at der kommer 21 millioner kroner til at gennemføre den strategi til forebyggelse af højresvingsulykker, som transportministeren og justitsministeren lancerede i marts. Pengene vil blandt andet blive brugt på at anlægge såkaldte cykelbokse i vejkryds og forbedre uddannelsen af chauffører.

/mb
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063