23948sdkhjf

Mænd pendler længere end kvinder

Hvis du er mand, er der stor sandsynlighed for, at du har længere end 19,7 km på arbejde.

Hvis du er mand, er der stor sandsynlighed for, at du har længere end 19,7 km på arbejde.



Det er nemlig den gennemsnitlige pendlerafstand for danskerne, men mændene har i gennemsnit noget længere på arbejde end kvinderne. 1. januar 2010 havde kvinderne således i gennemsnit 15,9 km fra deres bopæl til deres arbejdsplads, hvis de kørte den korteste vej. Tilsvarende havde mændene i gennemsnit 23,4 km til arbejde – altså 7,5 km længere.

Det oplyser Danmarks Statistik, der også fortæller, at:

Vordingborg er den kommune, hvor der er størst forskel på mænd og kvinders pendlerafstande. Her pendler mændene 13,6 km længere end kvinderne.

Region Sjælland er den region, hvor borgerne har længst til arbejde. Her er den gennemsnitlige pendlerafstand 25,8 km. Den kommune i regionen, hvor borgerne har længst til arbejde er Vordingborg med 31,9 km.

Herlev er den kommune, hvor borgerne har kortest til arbejde med bare 10,9 km i gennemsnit.

- Tallene afspejler, at vi bliver stadig mere indstillede på at flytte os for at finde det rette arbejde. Mange faktorer spiller ind, men samlet set er det positivt, at vi bliver stadig mere fleksible på dette område, siger chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv.

Tallene viser endvidere, at det er pendlerne på Sjælland, der kører længst, mens danskerne i hovedstadsområdet har kortest på arbejde.

- Huspriserne i København har en indvirkning på valg af bolig og dermed afstanden til arbejde. Det sætter en tyk streg under behovet for, at samfundet sørger for gode veje og pålidelig kollektiv trafik for at danskerne kan få dagligdagen til at hænge fornuftigt sammen, siger Jesper Højte Stenbæk.

- Mobilitet og produktivitet hænger uløseligt sammen. Forudsætningen for et effektivt samfund, der samtidig er til at leve i for almindelige familier, er, at infrastrukturen bliver bedre. Både veje og baner skal være bedre, hvis vi skal jonglere børn, arbejde og fritid på fornuftig vis. Det afgørende er ikke så meget, hvor langt vi flytter os, men hvor lang tid det tager os. Tid er den mest kritiske faktor for de fleste danske husstande, siger chefkonsulenten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063