23948sdkhjf

Scania og KTH udbygger samarbejdet

Scania og den Konglige Tekniske Højskole i Stockholm (KTH) satser på et øget samarbejde mellem akademi og industri, for at sikre fremtiden for svensk autoindustri.

Scania og den Konglige Tekniske Højskole i Stockholm (KTH) satser på et øget samarbejde mellem akademi og industri, for at sikre fremtiden for svensk autoindustri.



Et tættere samarbejde skal styrke KTHs forskning og uddannelse samt Scanias fremtidige tilgang af kompetence.

Kompetancetilgangen bliver et stadig mere centralt spørgsmål for erhvervslivet, samtidig som at uddannelsesinstitutionerne ser et stærkt behov for at have tættere tilknytning og bedre kontakt med erhvervslivet.

Gennem en ny samarbejdsaftale mellem KTH og Scania føres der en tæt dialog omkring fremtidens behov for kompetence og forskning.

Samtidig vil Scania skabe en virksomhedsstruktur og øge udbuddet af eksamensjob og lignende projekt-udfordringer for KTHs studerende og samtidig bidrage med lærere til forskellige uddannelser.

-En attraktiv og højkvalificeret uddannelse af ingeniører og forskere er en forudsætning for at bevare og udvikle svensk forskning og autoindustri, siger Scanias adm. direktør og koncernchef Leif Östling.

Tilgangen til ingeniører er direkte afgørende for bilindustriens muligheder for at konkurre på verdensmarkedet, når man har udgangspunkt i Sverige.

Scania har derfor behov for at rekruttere mellem 300 og 600 ingeniører hver år. KTH i Stockholm udgør en vigtig rekrutteringsbase for Scania, ud af selskabets 10.500 medarbejdere i Stockholmsregionen er ca. 3000 ingeniører.

–Det er værdifuldt for KTH at de kan lette mulighederne for at veksle personale mellem uddannelse og erhvervsliv, siger KTHs rektor, Peter Gudmondson.

-Vi er overbeviste om at den her type af samarbejde bidrager til en højere kvalitet i såvel forskning som højre uddannelse hos KTH samt øget innovationskraft for vore partnerselskaber.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062