FDL efterlyser mere konsekvens
Frie Danske Lastbilvognmænd vil have politiet og trafikstyrelsen til at gå ind i anmeldte sager.
I en kommentar peger FDL på, at organisationen og dens medlemmer ved flere lejligheder har anmeldt overtrædelser til styrelse og politi, uden at der er sket noget. Også selv om sagerne er veldokumenterede.
FDL får kun pæne svar, men der sker ikke noget, klandrer FDL myndighederne.
- Vi er i FDL udmærket klar over, at ressourcerne i politiet ikke er for gode, men at det skal tage over ni måneder at reagere på en anmeldelse om et bedrageri, der tilmed er dokumenteret af et videobånd fra en servicestation, er ikke godt nok, skriver FDL-redaktør Preben Skjøth. Det er heller ikke godt nok, når man i tungvogns-sektionen giver udtryk for, at man ikke kan gå ind i en lokal sag, men at man ”naturligvis vil holde øje med de pågældende biler”, hvis man altså støder på dem.
FDL mener, at tungvogns-sektionen gør kunne gå ind i og opklare regionale eller lokale sager.
- Det kan ikke være rigtigt, at de betjente, der ved noget om tingene, og som derfor har lettere ved at gennemskue ulovlighederne, ikke kan sættes ind i efterforskningen, skriver FDL-redaktøren, der også mener, at alt for mange lovovertrædelser ender med en løftet pegefinger.
- Og hvis synderen lover bod og bedring, falder sagen, og det hele kører videre, som om intet var hændt. Den slags er svært at forstå for de vognmænd, som søger at efterleve lovens bogstav, men som i stigende grad må se sig udkonkurreret af kolleger, der – igen og igen - blæser på reglerne, fordi de ved, at risikoen for at blive straffet er mindre, end det sorte under en negl, skriver Skjøth.