Fuld damp er fortid
Maersk-chef fastslår, at slow steaming er kommet for at blive.
Selv om krisen så småt er på retur, så er der ikke udsigt til at maskintelegrafen på verdens handelsskibe bliver stillet på ’fuld kraft frem’. Tværtimod så er der så mange fordele ved at sejle langsomt, at ’slow steaming’ vil dominere i fremtiden. Det vurderer Maersk Lines topchef Eivind Kolding.
- Hvad angår Maersk Line, så er slow steaming kommet for at blive, fordi det er en win-win-win situation for alle. Det er til gavn for vores kunder, det er bedre for miljøet, og det er bedre for vores forretning, siger Eivind Kolding ifølge maritimedanmark.dk, der citerer sydinvest.dk.
Kolding mener, at slow steaming er en fordel for kunderne, fordi det er med til at holde omkostningerne nede og CO2-udledningen på et minimum. Blot at rederierne sørger for at levere en høj pålidelighed med hensyn til tidsplaner.
Han afviser klager over længere overfartstider.
- Vores analyser viser, at slow steaming afhjælper flaskehalse på terminalerne. Kunderne hos Maersk Line kan nu vide med langt større sikkerhed, hvornår deres containere vil ankomme og kan hermed planlægge distributionen bedre, hedder det i en meddelelse fra containerrederiet.
Maersk Line oplyser, at analyser har vist, at slow steaming har reduceret udledningen af CO2 med syv procent per container.
Teoretisk er besparelsen langt højere, men Maersk Line har samtidig måttet indsætte ekstra skibe på ruterne af hensyn til kunderne, hvilket har reduceret CO2-reduktionen betydeligt.