23948sdkhjf

Birk Olesen vil følge Trump

Transportministeren vil også ud af international postaftale.

Donald Trump har meddelt, at han med ét års varsel vil trække USA ud af den internationale postunion, Universal Postal Union, (UPU).

Præsidenten tager dette skridt i protest mod postaftalen, der betyder, at Kina kan sende småpakker til USA betragteligt billigere, end det koster at sende en pakke mellem to destinationer internt i USA.

Kina har i UPU-regi haft karakter af udviklingsland siden 1969. Derfor kan landet få rabat på last mile-leveringen, når nationale postvæsener bringer kinesiske pakker ud i hjemlandet, men i lyset af landets eksplosive økonomiske vækst de senere år er det en utidssvarende og unfair ordning, lyder det fra den amerikanske præsident.

Ifølge Ole Birk Olesen er det et smart træk af den amerikanske præsident. Transportministeren siger til Børsen, at han mener, at Danmark skal følge trop med USA og også melde sig ud af UPU. Han tilføjer, at han taler for egen regning, men at han vil tage spørgsmålet op i regeringen og postforligskredsen.

- Donald Trumps udmelding er interessant. Det er godt og klogt, og Danmark skal følge trop. Vi skal følge USA, uanset hvad de andre EU-lande gør. Det gode ved Donald Trumps udmelding er, at vi nu kan melde os ud af UPU uden at stå helt alene i verden. Det er jo fuldstændig uholdbart, at vi giver Kina og andre lande et så stort tilskud, at det er billigere at sende pakker fra Kina end internt i de lande, der yder tilskuddene, siger Ole Birk Olesen til Børsen.

FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel, forstår den amerikanske præsidents frustration over postaftalen:

- Vi forstår amerikanernes frustration over den helt urimelige rabat, som Kina opnår, fordi landet fortsat står som uland i UPU’s aftaler. Det giver kinesiske webshops en urimelig konkurrencefordel, når de kan sende pakker billigere fra Beijing til Køge, end en dansk netbutik kan sende en tilsvarende pakke fra Brønderslev til Brønshøj. Det er unfair konkurrence, så det basker, siger kommunikationschef i FDIH, Henrik Theil.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142