23948sdkhjf

Spadestik til fjordbro er taget

Første spadestik taget på Fjordforbindelsen Frederikssund.

Selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund satte mandag den 25. april officielt arbejdet med en motortrafikvej og en ny bro over Roskilde Fjord i gang med et første spadestik. 

Spadestikket blev taget i fællesskab af transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, borgmester John Schmidt Andersen, Frederikssund, og bestyrelsesformand Leif Tullberg. De mange borgere på pladsen greb også fat i en spade og hjalp til med at sætte gang i byggeriet. 

Over 300 mennesker deltog i arrangementet ved Marbækvej og havde en flot udsigt over Roskilde Fjord og det sted, hvor den kommende motortrafikvej og bro skal anlægges.

Til gavn for væksten

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, der har været tæt på projektet ad flere omgange og havde set frem til denne dag, sagde blandt andet: 

-Om nogle år vil omkring 13.000 biler bruge broen hver dag. Den enkelte bilist vil spare tid, og det er tid, der i stedet kan bruges på familie og fritid.

-Der vil komme en mere effektiv adgang til det øvrige vejnet, som også vil gavne væksten og erhvervslivet, både i København, kommunerne langs Frederikssund-fingeren og helt ud til Hornsherred, fortsatte ministeren. 

Hornsherred kommer tættere på

John Schmidt Andersen, der er borgmester i Frederikssund, var også glad for at kunne sætte gang i byggeriet og understregede vigtigheden af en bedre forbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred. 

-Jeg glæder mig over, at vi i dag tager første spadestik til en meget vigtig fjordforbindelse. Den kommende bro bliver en ny god forbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred syd for den eksisterende bro, og vi bliver dermed endnu bedre forbundet i kommunen, samtidig med at den trafikale forbindelse til hovedstadsområdet styrkes. Det kommer til at gavne rigtig mange borgere og erhvervslivet. Ja, i dag er en stor dag for både Frederikssund Kommune og hele regionen, og vi glæder os til at følge med i anlægsarbejdet af Kronprinsesse Marys Bro, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Nu kommer broen

Bestyrelsesformanden for selskabet Fjordforbindelsen Frederikssund, Leif Tullberg, var også blandt dagens talere og udtrykte sin glæde: 

-Vejen hertil har været lang, men nu kommer broen – til gavn for hele regionen. Det er der grund til at fejre. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079